Arno van Zwam wordt keeperstrainer in Dubai

De afgelopen tijd gonsde het in de voetbalbladen en de landelijke sportbijlagen: Arno van Zwam vertrekt uit Nederland voor een aanstelling als keeperstrainer bij Al Shabab in Dubai. Hiermee komt  een einde aan zijn directe betrokkenheid bij de keepersacademie. In een brief legt hij uit hoe het allemaal zo is gekomen.

Hallo sportvrienden,

Waarschijnlijk hebben de meesten van jullie het nieuws al gehoord of gelezen, maar voor degenen, die nog van niets weten wil ik even uitleggen wat er aan de hand is.

Mijn contract bij ADO liep dit seizoen af en tot mijn grote verbazing werd dat contract niet verlengd. Dit zou betekenen, dat ik per 30 juni 2016 geen baan meer zou hebben en geen keeperstraining meer zou kunnen geven. Ik kon wel bij de KNVB blijven. Ik was er ook enorm trots op, dat ze me vroegen om als keeperstrainer bij het  Nederlands Elftal tijdens de WK 2018 Kwalificatiewedstijden te blijven. Helaas is dat echter maar een parttime baan en ben ik echt nog afhankelijk van een fulltime baan.

Onverwacht was daar een telefoontje uit Dubai. Fred Rutten (oud-trainer van o.a. Twente, Vitesse en Feyenoord) vroeg of ik interesse had in een baan als keeperstrainer bij Al Shabab. Hij is daar trainer en had goede verhalen over me gehoord en wilde me graag halen. Na enkele gesprekken thuis en met de familie heb ik de knoop doorgehakt en ga ik voor het avontuur in Dubai!

Dat betekent dat ik voor 2 jaar naar Dubai verhuis om daar te gaan werken…, maar dat betekent ook dat ik de keepersacademie vaarwel moet zeggen. De keepersacademie is toch een beetje “mijn kleine kindje”, maar ik besef ook dat mijn kleine kindje intussen “groot” is geworden! Het is groot geworden door de trainers, die er elke training weer staan voor jullie, het is groot geworden door jullie ouders, omdat ze ons altijd goede feedback geven over waar we op moeten letten…, maar het is ook zeker groot geworden door jullie zelf!! Door jullie tomeloze inzet, door jullie enthousiasme en zeker door het plezier wat jullie uitstralen.

Ik ben er trots op, dat ik de keepersacademie kan achterlaten aan Max en Wim!  Zij zullen de visie en de structuur die we lang geleden hebben gemaakt blijven bewaken en zij staan er garant voor, dat elke deelnemer/deelneemster van de keepersacademie aan het eind van het seizoen een betere keeper/keepster is geworden… maar ook een beter mens!

Tot slot wil ik alle trainers en ouders bedanken voor al die mooie jaren… maar ik wil vooral alle keepers en keepsters bedanken: JULLIE ZIJN KEEPERSACADEMIE ARNO VAN ZWAM!

Arno van Zwam


 

Reactie op het afscheid van Arno van Zwam

Voor velen zal het nieuws, dat Arno van Zwam voor 2 jaar naar Dubai vertrekt een verrassing zijn geweest. Daarnaast zal dit vertrek bij menigeen die de Keepersacademie Arno van Zwam intensief volgt wellicht ook vragen hebben opgeroepen. Zoals bijvoorbeeld: “Maar hoe gaat het nu dan verder met de Keepersacademie?”

In de brief van Arno, die eenieder op onze website heeft kunnen lezen, heeft Arno niet alleen zijn beweegredenen voor zijn vertrek naar het buitenland uitgelegd, maar heeft hij bovenstaande vraag ook meteen beantwoord, door aan te geven,dat de Keepersacademie onder zijn naam kan blijven voortbestaan !

Wij als Keepersacademie zijn niet alleen verheugd met de uitleg in deze brief, maar zijn er ook dankbaar voor en trots op dat Arno – als naamgever van de Keepersacademie – het volste vertrouwen uitspreekt dat wij net als de afgelopen jaren op dezelfde voet zullen doorgaan en ervoor zorg zullen dragen zijn goede naam eer aan te doen door steeds weer de kwaliteit te waarborgen.

Tot slot willen wij – en met ons alle trainers van de Keepersacademie – Arno hartelijk bedanken voor zijn steun, inzet, kennis en ervaring in de afgelopen jaren en willen wij hem alle geluk en succes wensen bij zijn nieuwe club Al Shabab.
Wij zullen hem – daar waar mogelijk – blijven volgen en proberen contact met hem te blijven houden !

En wie weet – twee jaar zijn immers om voordat je het weet – kunnen wij Arno na die twee jaar weer in Nederland en bij de Keepersacademie verwelkomen !

Wim Verhoeven en Max Hoeke
Alle Keeperstrainers Keepersacademie Arno van Zwam