Onze visie en missie

Een keeper behoort andere elementen van het spel te beheersen dan een voetballer. In het tegenwoordige voetbal moet een keeper van vele markten thuis zijn: voetballen, verdedigen, coachen en natuurlijk ballen tegenhouden. Het is van groot belang dat een keeper zijn/haar specifieke vaardigheden en taken kan trainen. Veel vaardigheden zijn te ontwikkelen tijdens de reguliere teamtraining. Maar lang niet alle! Elke (jeugd)keeper of -keepster zou dus gerichte training moeten krijgen.

 

De Keepersacademie heeft een programma dat is toegesneden op de leeftijd en het niveau van iedere deelnemer.

Een keeper speelt een steeds belangrijkere rol  in het voetbal. Wij vinden dat elke keeper een goede opleiding verdient en bieden daarvoor een compleet programma waarin alle aspecten van het keepen aan de orde komen. De techniek van ‘het aanvallen van de bal’ loopt als een rode draad door de opleiding. Het is een andere manier van keepen dan de meeste keepers gewend zijn: je staat niet meer passief te wachten totdat de bal in je handen komt, maar je valt zelf de bal aan. Dit vereist een specifieke technische, fysieke en tactische wijze van keepen. Ook het mentale aspect, blessurepreventie en voeding is onderdeel van het programma.

Ons aanbod

Keepersacademie Keepstrong heeft veel expertise in huis op het gebied van keepen en keeperstraining. Die expertise willen we graag overbrengen aan keepers, (keeper)trainers en clubs. Onze grootse activiteit is de 30-weekse keeperscursus. Deze is verdeeld over twee aparte trainingsgroepen: op vrijdagavond en zondagmorgen. Daarnaast organiseren wij een een zomerstage en een jaarlijkse keepersdag. Ook clubs kunnen ons inschakelen voor lezingen, opleiding van trainers, eenmalige clinics of meer structurele training van hun keepers. Op deze website hierover meer informatie.

Persoonlijke doelen

Voor ons staan de persoonlijke doelen van de cursist centraal. Waar wil je jezelf in verbeteren, welke punten vind je lastig tijdens een wedstrijd? Uniek voor onze academie is dat de cursisten van de 30-weekse cursus door de trainer op hun verzoek kunnen worden bekeken tijdens een wedstrijd op zijn/haar club. Daarnaast maken we tijdens de opleiding een aantal keren video-opnamen t.b.v. analyse doeleinden. De trainer bespreekt dit – indien nodig – met de cursist, die daarop zijn/haar leerdoelen kan bijstellen. Daar sluiten wij vervolgens op aan tijdens de trainingen.

Onze missie

De missie van Keepersacademie Keepstrong is om jeugdkeepers te begeleiden in hun ontwikkeling en door te laten groeien naar hun persoonlijke topniveau.